Welke monteurs zijn er?
Om op Monteur Vacatures te reageren is het wel zo fijn om de juiste papieren te hebben. Voor een baan als monteur is over het algemeen een diploma op MBO niveau 3 of niveau 4 vereist. Daarnaast is het altijd handig als er een rijbewijs B in bezit is om zelf van klus naar klus te kunnen verplaatsen. De opleidingen voor monteur hebben vele verschillende benamingen aangezien er vele verschillende soorten monteurs zijn. Natuurlijk zijn er de monteurs in de bouwsector voor bijvoorbeeld raam- en glaswerk, tuinwerken, zonnepanelen, keukens, ander sanitair of electra. Dan zijn er ook nog Productiemedewerker Vacatures in de industriesector die bijvoorbeeld zich bezighouden met het onderhouden of bouwen van machines, het opzetten van productielijnen of fabriekshallen.
Wat is er zo leuk aan monteur zijn?
Het beroep monteur kan voor vele niet als een hele spannende of uitdagende baan gezien worden maar het tegendeel is waar. Als monteur kun je vrij goed verdienen, zowel in loondienst als als zzp’er maar ook het werk zelf kan zeer uitdagend zijn. Elke dag kun je weer aanlopen tegen verschillende uitdagingen en is de technische kennis die is opgedaan onmisbaar voor zowel eigen klussen als in teamverband. Daarnaast kun je kiezen voor het werken bij bijvoorbeeld een heel erg innovatief bedrijf dat zich dus volledig bezighoudt met de technieken van de toekomst of juist voor de kortlopende projecten en de hedendaagse kennis goed toepassen en daar jouw steentje in bijdragen. In het vak van monteur kan er ook vaak bijgeschoold worden en kan er dus ook naar een hoger niveau gewerkt worden.
Wat betekent het zijn van een monteur tegenwoordig?
Tegenwoordig is het beroep monteur niet meer wat er eigenlijk direct mee geassocieerd wordt. In het verleden zal erg snel gedacht worden aan iemand die enkel iets met zijn handen oplost maar tegenwoordig zijn er steeds meer monteurs die voornamelijk bezig zijn met techniek van bijvoorbeeld software, waar tegenwoordig ook nog een hogere opleiding voor genoten moet worden omdat de hedendaagse techniek erg complex kan zijn.
Bekijk ook: Wat verdient een postbode?