Je bekijkt nu Wanneer wordt post bezorgd?

Wanneer wordt post bezorgd?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Post
  • Bericht reacties:0 Reacties

Als je iemand een brief of pakket stuurt, is het fijn om te weten wanneer die bij de ontvanger aankomt. Zeker als er een bepaalde tijdsdruk is, of je graag wil dat een poststuk op een bepaalde dag wordt bezorgd. Bijvoorbeeld, als je een kaart stuurt voor een verjaardag dan wil je het liefste dat die op de verjaardag zelf aankomt bij de jarige. In dit artikel bespreken we wanneer de post word bezorgd, en wanneer je post moet versturen om die op het juiste moment aan te laten komen.  

Bezorging Brievenpost 

Postkaarten, brieven en postpakketten die door de brievenbus kunnen worden gemiddeld binnen een werkdag bij de ontvanger bezorgt. Je kunt de post verwachten voor 20:00 ‘s avonds. Op deze regel zijn in het weekend en het begin van de week een paar uitzonderingen. Hier een overzicht:

Posten Bezorgen
Maandag Dinsdag
Dinsdag Woensdag
Woensdag Donderdag
Donderdag Vrijdag
Vrijdag Zaterdag
Zaterdag Dinsdag
Zondag Dinsdag

De brievenbus 

Wist je dat je postbode jouw huis mag overslaan als jouw brievenbus niet aan een aantal voorwaarden voldoet? Als je brievenbus te ver weg staat of moeilijk bereikbaar is dan hoeven postbodes jouw post niet te bezorgen. Om te zorgen dat je nooit meer post misloopt, vindt je hier de voorwaarden:

  • De brievenbus mag maximaal 10 meter van de openbare weg staan. Als je huis ver van de weg staat kun je ervoor kiezen een brievenbus aan de openbare weg te plaatsen. 
  • De gleuf van de brievenbus moet minimaal 6,5 cm lang en 3,2 cm breed zijn.
  • De brievenbus mag maximaal 1,10 meter, minimaal 60 cm van de grond af zijn. 
  • De brievenbus mag geen scherpe randen hebben.
  • Als er achter de gleuf een ruimte zit om de post op te vangen dan moet die ruimte minimaal 27 x 15 x 38 cm groot zijn. 

Als je geen post ontvangt omdat PostNL vindt dat je brievenbus niet aan de eisen voldoet en je bent het hier niet mee eens dan moet je contact opnemen met PostNL.

Loop nooit meer post mis

Nu je weet wat je moet doen om te zorgen dat je post altijd op tijd wordt bezorgd zul je jouw post nooit meer mislopen. Je weet nu hoe je ervoor moet zorgen dat jouw lieve, steunende of vriendelijke kaarten altijd op tijd bij je vrienden en familie aankomen.

Geef een antwoord