Je bekijkt nu Wanneer wordt de brievenbus geleegd?

Wanneer wordt de brievenbus geleegd?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Post
  • Bericht reacties:0 Reacties

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt. Je hebt een leuke verjaardagskaart klaar liggen voor je nichtje die 8 wordt en wil het juiste moment afwachten om die op te sturen. En voor je er erg in hebt, blijft die kaart te lang op de keukentafel liggen waardoor hij te laat aankomt bij je nichtje. Ontdek wanneer de brievenbus wordt geleegd zodat je brieven en kaarten nooit meer te laat aankomen.

Hoe laat posten?

Om te zorgen dat je post nog de volgende dag bezorgd wordt is het noodzakelijk om op tijd je brief te posten. Op de meeste plekken wordt de brievenbus geleegd om 17:00 uur. Mocht je hiervoor te laat zijn dan kun je op de website van PostNL bekijken of er een brievenbus is die later geleegd wordt of dat je eventueel nog bij een PostNL punt terecht kunt.

Let op, er zijn een paar plekken in Nederland waar een brievenbus staat die pas om 21:00 geleegd wordt dat is het geval in Nieuwegein, Zwolle, Den Bosch, Amsterdam en Rotterdam.

Post op feestdagen

Rondom de feestdagen heeft de post het vaak heel druk waardoor post soms later bezorgd wordt. Houdt er bovendien rekening mee dat de brievenbussen van PostNL elk jaar op 31 december, 1 januari en 2 januari afgesloten worden om vandalisme tegen te gaan. Je kunt wel altijd je pakket afleveren bij een PostNL punt.

Waar vind ik een brievenbus in mijn buurt 

In Nederland kennen we een wet die de Postwet heet. Deze wet schrijft voor dat brievenbussen altijd voor iedereen bereikbaar moeten zijn. In de praktijk betekent het dat er op elke 5000 inwoners een brievenbus in een straal van 1 km staat. Deze straal geldt voor dichtbevolkte woonwijken. In het buitengebied geld een straal van 2,5 km. Op de website van PostNL kun je de brievenbus of PostNL punt vinden die het dichtst bij jou in de buurt is.

Relevant artikel: Wanneer wordt post bezorgd?

Bezorging 

Als je wil dat je post op tijd wordt bezorgd is het belangrijk om te weten wanneer de post aankomt bij de ontvanger. Door de week wordt je post meestal de volgende dag bezorgd. Als je jouw brief post op zaterdag of zondag dan wordt die pas op dinsdag bezorgt. Daarbij komt nog dat post niet op feestdagen wordt bezorgd.

Nooit meer te laat

Nu je weet wanneer de brievenbus wordt geleegd kun je hier beter rekening mee houden. Je weet nu dat je voor 17:00 uur je brief moet posten zodat je nichtje op haar verjaardag een mooie kaart krijgt.

Geef een antwoord