Je bekijkt nu Tracking en beheer van pakketten

Tracking en beheer van pakketten

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Post
  • Bericht reacties:0 Reacties

Het hele concept van pakketbezorging is drastisch veranderd in slechts een paar generaties. Mensen sturen dagelijks enorme hoeveelheden goederen over de hele wereld.

Vroeger zouden mensen lange brieven schrijven aan hun vrienden en familie in het buitenland en dan zouden ze die enveloppen doorgeven aan zeevaarders die de goede kant op gingen. Op een of andere manier, ongelofelijk, zijn sommige van die brieven daadwerkelijk op hun bestemming terechtgekomen! De reis duurde maanden of jaren, de enveloppen en schepen waren vaak verloren op zee en de geadresseerde werd soms nooit gevonden.

Tegenwoordig hebben we het geluk dat we allerlei supersnelle, super-geavanceerde transportmiddelen beschikbaar hebben. In theorie kunnen we veilig alles over de hele wereld verzenden, of het nu zo klein is als een boek of zo groot en gecompliceerd als een complete speelgoedcollectie van sterrenoorlogen met duizenden afzonderlijke stukken. Dit wordt mogelijk gemaakt door de toenemende efficiëntie van zowel hardware als software in ons privé- en beroepsleven.

Waarom zou u elk pakket volgen?

Technologie moet voortdurend de ontwikkelingen volgen als nieuwere, betere dingen worden gecreëerd om alles wat ons en onze bezittingen overkomen te versnellen, te verbeteren en te vereenvoudigen. Wat dit betekent is dat consumenten nu verwachten dat je ze alle vier de informatie en geruststelling kunt geven die ze nodig hebben, vierentwintig uur per dag, aan de telefoon, per fax en vooral op internet.

De consument verwacht precies te weten te komen wat er met zijn pakketten gebeurt in elk stadium, wanneer ze aankomen of zelfs waarom een ​​bepaald pakket een half uur te laat is. Als je hen niet de informatie geeft die ze willen, zullen ze woedend op je zijn en je in de toekomst in de steek laten. Ze hebben de mogelijkheid om eenvoudigweg naar iemand anders te gaan die u betere en snellere informatie en service biedt dan u.

Vergis je niet, goede informatie is goede service en je kunt beter alle informatie in een oogwenk verstrekken als de klant je daarom vraagt.

Hoe ga je over het volgen van elk pakket?

Wanneer u een groot aantal pakketten over de hele wereld moet verzenden, kan de logistiek een nachtmerrie worden. Zelfs in deze moderne tijd, kunnen menselijke fouten en papierwerk ervoor zorgen dat een pakket in de lucht lijkt te verdwijnen, zelfs wanneer het pakket volkomen veilig is en onderweg.

Een degelijk systeem voor het volgen en beheren van pakketten kan veel belangrijke zaken opruimen. Wanneer u op een digitaal niveau werkt, stroomt informatie snel en dik. U hebt de mogelijkheid om het totale aantal pakketten op weg naar een bestemming te berekenen of om een ​​exacte locatie te vinden voor elk van de tienduizend pakketten die door een individuele klant zijn verzonden. U kunt dit allemaal doen door eenvoudig op een knop te klikken!

Elk pakket krijgt een uniek, bar-gecodeerd trackingnummer dat fysiek aan het pakket is gekoppeld wanneer u het ontvangt. Elk punt op de reis van elk pakket registreert dan het volgnummer van elk pakket waarmee het in contact komt. In de moderne wereld is dit een belachelijk gemakkelijke stap; digitale barcodescanners lezen het nummer op elke verpakking als het etiket verstrijkt. Uw klant krijgt ook het trackingnummer. Dit betekent dat wanneer ze je vragen naar hun specifieke items, ze niet vereisen dat je door pagina’s en pagina’s met informatie bladert, ze kunnen gewoon hun unieke nummers typen in een formulier op je website en voila! De exacte locatie van hun percelen verschijnt eenvoudigweg op hun scherm. Zelfs als ze bellen voor informatie, zijn de precieze details direct beschikbaar voor al uw medewerkers met een druk op de knop.

Dit volledige pakketvolgsysteem kan alleen praktisch zijn als het snel, gebruikersvriendelijk en nauwkeurig is. Beveiliging staat voorop en uitstekende records zijn absoluut van vitaal belang op elk bedieningsniveau. Je moet in staat zijn om je software te vertrouwen met je bedrijf, met de banen van al je werknemers en je moet erop kunnen vertrouwen dat het zorgt voor je klanten en de pakketten die ze je toevertrouwen. Met het juiste pakketvolgsysteem en beheersysteem zorgt u voor de veiligheid van elk pakket dat u verzendt.

Geef een antwoord