Je bekijkt nu Tips voor een originele cadeau verpakking

Tips voor een originele cadeau verpakking

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Post
  • Bericht reacties:0 Reacties

Cadeau’s zijn natuurlijk leuk om te krijgen en om te geven. Het is dan extra leuk als iemand extra moeite heeft gedaan om ook de verpakking persoonlijk te maken voor jou. Zo kun je foto’s van de ontvanger op de productverpakkingen laten afdrukken om gelijk jouw inspiratie te laten spreken. Nu kan de ontvanger de verpakking niet open scheuren maar moet deze heel netjes overgemaakt worden. Ook kun je eigen tekeningen op de verpakking maken zodat jouw eigen stijl en jouw eigen creativiteit laat zien op de verpakking.

De vorm van de verpakking

Er zijn allerlei verschillende geschenkverpakkingen. Zo kun je de verpakking helemaal verdraaien en bijvoorbeeld een boek in een hele gekke vorm verpakken zodat het cadeau helemaal een verrassing blijft. Er zijn allerlei verschillende vormen cadeau’s en zo ook allerlei verschillende vormen van verpakking. Zo zie je vaker dat bijvoorbeeld een fles wijn in een langwerpig tasje wordt gegeven, ook omdat dit natuurlijk makkelijk is maar dit geeft het ook weer een verrassingselement.

Extra versieringen

Er zijn in allerlei verschillende winkels verschillende lintjes, kleurtjes, vormpjes, stickers, strikken, glitters of bloemetjes. Zo kun je ook de kleur, de vorm misschien wel de geur van extra elementen van de verpakking bepalen.

Pakketjes maken

Als je even niet weet wat voor cadeau iemand wilt hebben is er altijd de mogelijkheid om een leuke doos aan te schaffen of wellicht zelf een schoenendoos te versieren en deze te vullen met allerlei kleine dingen. Hierbij kan gedacht worden aan haaraccessoires, sieraden, make-up, geurtjes, doe-het-zelf-pakketjes of decoratie voor iemand zijn kamer of huis. Hierbij is de verpakking het meest originele gedeelte van het cadeau dus kan van de verpakking zelf al een cadeautje worden gemaakt.

Speurtocht naar het cadeau

Een cadeau hoeft niet per se iets te zijn wat iemand direct in de handen krijgt. Als je de ontvanger van het cadeau goed kent kan er bijvoorbeeld een speurtocht uitgezet worden die leidt naar het cadeau of de cadeau’s. Denk hierbij aan verschillende persoonlijke rijmpjes met leuke woordspelingen erin die ook weer leiden naar een volgende plek waar een hint verstopt ligt. Om het nog meer uit te breiden kunnen de hints ook weer in leuke verpakkingen of vormen worden gegoten om het geheel van de hints en het cadeau nog mooier te maken. Zo kan de speurtocht naar eigen vorm gemaakt worden en zo lang of kort maken als iemand zelf wilt. Als laatste element kan er dan ook nog eens een schrik of verrassingselement aan het einde van de speurtocht worden toegevoegd door bijvoorbeeld te zorgen voor een schrikreactie van een confetti-kanon.

Puzzel oplossen

Om door te gaan op het idee van een speurtocht voor een cadeau kan er ook voor gezorgd worden dat een cadeau een puzzel of raadsel bevat voordat het cadeau zelf echt gevonden of opengemaakt kan worden. Zo zijn er flessen wijn die een houten puzzel om zich hebben die eerst opgelost moet worden voordat de fles geopend kan worden. Of een stuk beton waar een cadeau in verpakt zit die de ontvanger dus zal moeten uitbreken voordat dit cadeau onthult en ontvangen kan worden. Een spelelement kan het ontvangen van een misschien wel simpel cadeau extra leuk maken.

 

Geef een antwoord