Je bekijkt nu Sloten zelf vervangen doe je zo

Sloten zelf vervangen doe je zo

Er zijn verschillende situaties denkbaar, waarbij het vervangen van sloten noodzakelijk is. Je kunt denken aan een defecte cilinder, bijvoorbeeld als gevolg van het afbreken van de sleutel in het slot. Ook schade door vorst komt regelmatig voor. Een andere situatie waarin het vervangen van sloten interessant kan zijn, is de situatie waarin je gaat verbouwen in huis. Je wilt een aannemer of timmerman mogelijk niet de sleutel van het hoofdslot geven. Door voor een tijdelijk slot te kiezen, weet je na de verbouwing zeker dat je de enige bent met de sleutel van de woning. Wel zo’n fijne gedachte! Sloten vervangen in Dordrecht, Rotterdam of bijvoorbeeld Zwijndrecht kun je overlaten aan een slotenmaker. Je kunt zelf ook een poging wagen. In dit artikel lees je er meer over.

Zelf sloten vervangen met online instructies


Wanneer je zelf sloten gaat vervangen, is het verstandig om online naar instructies te zoeken. Er zijn verschillende websites die deze instructies tonen. Ook vind je er vaak een instructievideo bij, waarin stapsgewijs wordt toegelicht hoe een bestaand slot vervangen kan worden. Houd er rekening mee, dat het vervangen van een slot zelf niet eenvoudig is. Het nieuwe slot moet precies in het bestaande gat in de deur passen en net zoveel contactpunten hebben in de deurpost. De kans is groot dat zo’n gat te breed wordt, als je hier zelf mee aan de slag gaat. Dit maakt het slot zwak en relatief makkelijk open te breken.

Een cilinder vervangen is makkelijker

In veel gevallen is het vervangen van het volledige slot niet noodzakelijk. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om slechts de cilinder van het slot te vernieuwen. Online kun je losse cilinders bestellen voor je deuren. Zo’n cilinder heeft een eigen sleutel. Bij een verbouwing plaats je de oude cilinder na afronding van de werkzaamheden weer terug. Het voordeel van slechts de cilinder vervangen is dat je geen gaten in de deur hoeft te vergroten, of nieuwe gaten hoeft te maken in de deurpost. Gebruik een online stappenplan om het makkelijker te maken voor jezelf.

Niet alleen het vervangen van een cilinder in een slot is relatief makkelijk. Datzelfde geldt voor het vervangen van een oplegslot op een raam of bijvoorbeeld schuttingdeur.

Veiliger slot laten plaatsen door een slotenmaker

Mocht je voor een geheel nieuw slot kiezen met meer contactpunten in de deurpost dan je huidige slot heeft, kies dan voor de hulp van een slotenmaker. De slotenmaker heeft de hulpmiddelen, kennis en ervaring om bijvoorbeeld een extra gat in de deur of deurpost te maken. Ook kan een slotenmaker adviseren over het type slot wat het meest geschikt is voor een raam of deur binnen je woning. Schaf je zelf een nieuw slot aan? Kies in dat geval altijd voor een slot dat gekeurd is door Stichting SKG. Deze partij beoordeelt sloten met een score tussen de één en drie sterren. Heeft een slot drie sterren? In dat geval biedt deze een optimale weerstand aan inbrekers.

Geef een antwoord