Je bekijkt nu Ik heb mijn PostNL pakket niet ontvangen, wat nu?

Ik heb mijn PostNL pakket niet ontvangen, wat nu?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Post
  • Bericht reacties:0 Reacties

We maken met zijn allen steeds vaker gebruik van pakketdiensten voor de levering van onze online aankopen en bestellingen. Er zijn veel verschillende pakketdiensten waarvan PostNL een van de meest bekende is. Maar wat als PostNL je pakket niet bezorgd?

Track & Trace

Als je een pakketje besteld hebt dat met PostNL bezorgd wordt dan kun je die volgen met een track & trace code. Je ontvangt die code over het algemeen direct van de zender van je pakket. Om het pakket te volgen voer je de code in op de PostNL-app of op de website van PostNL. Je kunt hier zien waar je pakket is. Je kunt bijvoorbeeld zien of het pakket nog verwerkt moet worden, onderweg is naar een postsorteerlocatie en of het pakket is bezorgd. Ondanks dit systeem kan het voorkomen dat je jouw pakket toch niet ontvangt.

Pakket niet ontvangen

Het kan voorkomen dat je pakket de status ‘Bezorgd’ heeft gekregen, maar het pakket toch nog niet ontvangen hebt. Dit kan een aantal redenen hebben. Meestal is je pakket dan bij de buren of een PostNL-punt afgeleverd. Of misschien heeft een familielid of huisgenoot het pakket in ontvangst genomen. Als het pakket bij een PostNL-punt is afgeleverd zie je dit uiteindelijk terug in de track & trace-app of op de website

Na twee dagen nog steeds geen pakket

Als je na twee bezorgdagen nog steeds je pakket niet hebt ontvangen, en je het pakket ook niet terug kunt vinden in de track & trace-app, neem dan contact op met de klantenservice. Als je de ontvanger bent van het pakket is het belangrijk om contact op te nemen met de afzender. De afzender heeft alle informatie die nodig is om te onderzoeken wat er met je pakket is gebeurd. Contact opnemen kan via de chatbot op de website van PostNL. En mocht je er via de chatbot niet uitkomen dan zal een medewerker het contact overnemen.

Klacht indienen

Mocht er geen oplossing komen voor je verdwenen pakket en is het waarschijnlijk dat het de schuld is van PostNL dan kun je een klacht indienen bij de Geschillencommissie Post. Het is belangrijk om te onthouden dat dit alleen gedaan kan worden door de afzender van het pakket. Houdt er bovendien rekening mee dat deze geschillencommissie mensen meestal ongelijk geeft omdat de klacht niet gegrond is. Om te zorgen dat de klacht gegrond verklaard word is het belangrijk om met de volgende zaken rekening te houden:

Alleen afzenders kunnen een klacht indienen

Als ontvanger heb je dus geen recht op het indienen van een klacht.

Zorg dat je een verzekerservice hebt afgesloten

Als je bijvoorbeeld iets retourneert naar een webwinkel en je maakt geen gebruik van de verzekerservice van PostNL, dan is verlies of schade jouw eigen verantwoordelijkheid.

Verzeker pakketten die waardevolle dingen bevatten

Als je een pakket verzekerd dan heb je altijd bewijs van de waarde van het pakket.

Zorg dat een pakket goed verpakt is  

Als een pakket niet goed verpakt is en daardoor beschadigd raakt, is PostNL daar niet voor verantwoordelijk. Op de website kun je lezen hoe een pakket verpakt moet worden.

Gelukkig gaat het versturen van een pakketjes meestal goed, maar het is goed om te weten wat je moet doen als het toch een keer mis gaat. Nu weet je wat je moet doen als jouw pakket toch zoek raakt.

Geef een antwoord